Добре дошли!

Всеки 15 септември е специален и изпълнен с много вълнение, но този 15 септември е уникален. Влизаме в училище в един пълен с предизвикателства момент. Пандемията COVID-19 промени не само начина по който живеем, начина по който пътуваме, начина по който работим, но и начините по които се учим и преподаваме. Действителността ни подсказва, че ние трябва да работим заедно, за да преодолеем тези предизвикателства. Никой от нас не може да победи сам. Не трябва да допуснем пандемията да попречи на нашето образование, да спре нашите мечти! Образованието е нещо, в което успяваме само когато сме истински, когато сме заедно, когато гледаме в бъдещето! А това е лесно, защото бъдещето днес е тук при нас. Бъдещето – това сте ВИЕ, нашите ученици!

Скъпи деца от подготвителна група, скъпи първокласници,

Вие днес сте тук, защото сте пораснали. Днес оставихте игрите вкъщи, за да прекрачите училищния праг. Чудите се „Какво ли ме очаква тук?!…“

Тук ще намерите много нови приятели,  много забавление. Тук са вашите учители, които ще ви поведат по пътя на знанието, пътя, по който трябва да минете, за да станете успели хора.

Скъпи ученици,

В живота си човек влага усилия и труд, за да положи успешно изпити, да завърши степен на образование, и когато това стане – започва ново начало. Най-разумното нещо, което човек може да направи докато чака късмета си, е да се учи и развива, защото късметът рано или късно минава през всеки, но остава при този, който не просто е стоял и чакал, а при този, който е полагал усилие, развивал се е и знае как да го задържи. Запомнете, положеният труд винаги е съизмерим с удовлетворението от постигнатия успех!

Скъпи родители,

Подкрепяйте децата си! Насърчавайте ги! Поощрявайте ги! Вярвайте в тях! И помнете, децата ни имат нужда преди всичко от добър пример!

Уважаеми колеги, 

Бъдете креативни и научете децата ни да използват своята креативност, защото креативността е нещо, което колкото повече ползваме, толкова повече го имаме!

Здрава, мъдра, спокойна и успешна учебна година!     

На добър час!

Галина Тенева,
Директор на 121 СУ
Поверия за успех за първия учебен ден сн. Интернет